Het is dit jaar de 800e sterfdag van keizer Otto IV, die – verguisd en verlaten door iedereen – op de Harzburg een jammerlijke dood stierf. En dit jaar is het 850 jaar geleden dat zijn ouders, de machtige Hendrik de Leeuw en Mathilde van Engeland met veel pracht en praal in het huwelijk traden.
De geschiedenis van het Hendrik en Otto van Brunswijk is het centrale onderwerp van een tweedaagse reis naar de ‘Leeuwenstad’ Braunschweig, de kernstad van de Welfen.

het programma:
We vertrekken in de loop van zaterdagmorgen per luxe touringcar van Baba-Reizen vanuit Twente. Op weg naar Braunschweig bezoeken we Osnabrück. We maken daar een stadswandeling en bezoeken daar het indrukwekkende museum Felix-Nussbaum-Haus. In Osnabrück gebruiken we ook de lunch.

Daarna vervolgen we onze tocht en nemen onze intrek in een gerieflijk hotel in het centrum van Braunschweig. Voorafgaande aan het diner is er een lezing over het Welfenkoppel Hendrik en Otto. U krijgt ook een syllabus met begeleidend materiaal.

Na het ontbijt maken we op zondagochtend een korte stadswandeling en bezoeken we Burg Dankwarderode. Ook bezoeken we de Sankt Blasien. Op een af te spreken plaats en tijd verzamelen we ons weer, en beginnen aan de terugreis.

 

het arrangement “Hendrik en Otto”:

  • vervoer per touringcar. Koffie/thee in de bus
  • overnachting en ontbijt in 4**** hotel in Braunschweig
  • bezoek aan het Felix-Nussbaum-Haus in Osnabrück
  • lunch en stadswandeling in Osnabrück
  • lezing “Hendrik en Otto”
  • diner in het hotel
  • syllabus met begeleidend materiaal

 

de prijs:
De prijs voor het arrangement bedraagt € 250,= . Toeslag voor éénpersoons kamer € 27,50

aanmelding:
U kunt zich aanmelden middels een mailtje naar info@stupormundi.net. Vermeld s.v.p. het aantal personen. U ontvangt dan een aanmeldingsformulier en verdere informatie.


Burg Dankwarderode