Wat kost het huren van een bus?
De prijs van een bus hangt af van uw bestemming en het aantal uren dat u de bus nodig heeft. Hoe verder u weg wilt en hoe langer u de bus nodig heeft hoe hoger de prijs.

Maakt het uit met hoeveel personen we zijn?
Natuurlijk moet de bus die u huurt genoeg plaatsen hebben om iedereen een zitplaats te bieden. Alleen kinderen onder de 4 jaar mogen op schoot. De prijs die u betaalt is per bus. Als u een 50-persoons bus huurt maakt het dus niet uit of u daar met 20 of met 50 personen in plaats neemt. Uiteraard is de prijs per persoon lager als u de bus goed vult.

Komen er nog kosten bij?
In de offerte staat duidelijk aangegeven wat de bus met chauffeur kost. De BTW staat apart vermeld.

Er staat ook aangegeven hoeveel kilometer u voor die prijs mag rijden. Dit is een (ruime) schatting van de aangevraagde reis. Als u tijdens de reis aan de chauffeur vraagt om extra kilometers te gaan rijden (bv. om een restaurant te bezoeken of ergens mensen op te pikken) worden deze extra in rekening gebracht (€ 1,00 per kilometer per bus).

In de vervoersovereenkomst is ook vastgelegd hoe lang u over de bus kunt beschikken. Wij adviseren u hoe laat u de thuisreis moet aanvaarden om op tijd terug te kunnen zijn. Houdt u zich aan dat advies en lopen we onderweg vertraging op die niet door u wordt veroorzaakt (bv. door file), dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Volgt u ons advies niet op en vertrekt u te laat, dan betaalt u € 55,- per uur per bus voor de overschrijding van de eindtijd.

Ook schoonmaakkosten zijn bij de prijs inbegrepen, mits u de bus niet overmatig vervuilt. Bij overmatige vervuiling brengen wij u extra kosten in rekening. Wat overmatige vervuiling is, is ter beoordeling van BABA. Bij verschil van mening hierover heeft BABA altijd gelijk.

Ook als leden uit uw gezelschap vernielingen aanrichten zijn de herstelkosten voor u (“slopen=kopen”).

Parkeerkosten, tolkosten, overtochten met ferry’s, entree etc. zijn niet bij de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Moeten wij voor eten en drinken voor de chauffeur zorgen?
Alleen bij meerdaagse reizen moet u voor 3 maaltijden en accommodatie voor de chauffeur zorgen.
Dit hoeft echter niet veel te kosten, want bij de meeste restaurants en hotels is de chauffeur gratis, mits u dit van tevoren aankondigt. Wij stellen geen hoge eisen aan maaltijden en overnachtingen, maar nemen geen genoegen met een mindere kwaliteit dan u voor uzelf heeft geregeld. Dus: gaat u kamperen dan doen wij dat ook, maar slaapt u in het Hilton, dan wij ook. Wij willen wel altijd een plek waar we ook daadwerkelijk kunnen rusten. We moeten immers uitgerust achter het stuur kunnen plaatsnemen. Dus geen slaapzaal en bij voorkeur een éénpersoons kamer. Wilt u niet voor de chauffeur zorgen? In overleg met ons kan u dit ook afkopen.

Kan ik ook een bus zonder chauffeur huren en zelf rijden?
Nee.

Moet ik een verzekering afsluiten?
U moet altijd zorgen dat u adequaat verzekerd bent. Een reisverzekering is altijd aan te raden, zeker als u naar het buitenland gaat. Als u op wintersport gaat dient een wintersportdekking apart verzekerd te worden. Dit geldt soms ook voor andere (gevaarlijke) sporten. Controleert u daarom altijd of de leden uit uw groep goed verzekerd zijn.
Ook een annuleringsverzekering is zeer aan te bevelen. Mocht u om dwingende redenen niet mee kunnen, dan krijgt u uw geld terug van de verzekering. Een annuleringsverzekering keert ook uit als u tijdens de reis moet afhaken. Een voorbeeld: u moet na 2 dagen een 7 daagse reis afbreken omdat u een been breekt: de annuleringsverzekering betaalt u de niet genoten 5 dagen terug!

Kunnen we ook met grote groepen bij BABA terecht?
Jazeker. Als we zelf niet genoeg zitplaatsen kunnen bieden huren we extra capaciteit in bij collega-touringcarbedrijven. We zijn dan wel afhankelijk van de prijzen die door hen worden gevraagd. Dit zal vaak duurder zijn dan wanneer wij zelf kunnen rijden. Indien mogelijk kan u dus het beste met kleinere groepen op verschillende dagen een uitstapje maken. Dus niet de hele school op één dag op schoolreisje, maar groep 1 op maandag, groep 2 op dinsdag etc.

Kan ik via BABA ook individuele reizen maken?
BABA legt zich vooral toe op vervoer van groepen. We organiseren echter ook enkele reizen waarbij u individueel kunt inschrijven. Kijk bij reisprogramma voor het aanbod.

Ik heb een offerte aangevraagd. Hoe nu verder?
BABA stuurt u per post of email een offerte/vervoersovereenkomst. U moet deze controleren op juistheid en eventuele ontbrekende gegevens invullen en fouten wijzigen. Hierna tekent u onderaan de bladzijde en stuurt u het formulier terug naar BABA. Als u de overeenkomst wilt mailen kan u op de plaats van de handtekening uw naam invullen.
Na ontvangst krijgt u van BABA altijd een ontvangstbevestiging, zodat u zeker weet dat de overeenkomst bij BABA in de planning is opgenomen. Deze bevestiging komt mondeling, per post of per email.
Let op: BABA brengt vaak meerdere offertes uit voor dezelfde datum. De bus is voor diegene die de overeenkomst het eerst ingevuld en getekend terugstuurt. Als u de offerte dus enige tijd laat liggen voordat u hem retourneert kan het zijn dat de bus niet meer beschikbaar is. U weet pas zeker dat de bus voor u is als u onze ontvangstbevestiging binnen heeft.