In de Diepholzer Moor, ten noordoosten van Osnabrück, strijken in voor-en najaar vele duizenden kraanvogels neer op hun trek vanuit Scandinavië  naar het zuiden (vice versa). Vooral tegen zonsondergang zijn ze daar mooi te zien vanuit de uitzichttorens die langs de rand van het gebied zijn geplaatst. BABA-reizen organiseert een “kraankijkdag” op zaterdag 11 maart 2017.

Het programma:
Vertrek is om 10.00 uur vanuit de garage van BABA-reizen aan de Deurningerstraat 370 te Enschede (achter het TINQ-tankstation). Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid en fietsen kunnen binnen gestald worden.
Zorg dat u op tijd aanwezig bent, want de bus wacht niet op laatkomers. U hebt geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan als u te laat komt.

We komen tegen 12.00 uur aan bij museum  Moorwelten in Wagenfeld waar we de nodige informatie over het gebied en de daar voorkomende kraanvogels krijgen aangereikt. Hierna gaan we het gebied doorkruisen in de hoop (en verwachting) in de velden groepen kraanvogels te zullen aantreffen. We zullen proberen deze van wat dichterbij te observeren, maar houden altijd voldoende afstand, omdat we de schuwe vogels niet willen verstoren. Vergeet vooral uw verrekijker niet, maak geen lawaai en draag bij voorkeur onopvallende (groene) kleding.

Onderweg wordt in de luxe touringcar gratis koffie en thee geserveerd. U kunt dan ook uw zelf meegebrachte lunchpakket opeten, maar in Museum Moorwelten is ook horeca waar u een lunch kunt gebruiken.

Ongeveer een uur voor zonsondergang rijden we naar de observatietorens aan de rand van het gebied waar de kraanvogels tijdens de avondschemer in grote getale komen aanvliegen en zich opmaken voor de nacht. Een kwartiertje na zonsondergang vertrekken we naar restaurant Ratstuben in Rehden, voor een warm en koud buffet.

Tegen 20.00 uur rijden we terug naar Enschede waar we rond 22.00 uur weer aankomen.

De kosten voor deze dag zijn € 55,- p.p. Dit is incl.: busreis per luxe touringcar, koffie en thee in de bus, entree museum Moorwelten te Wagenfeld, en warm en koud buffet.
Niet inbegrepen: frisdrank, bier en wijn in de bus (wel aanwezig!), drankjes bij het buffet.
De reis gaat definitief door!!

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en de reissom over te maken op
Bankrekening:  NL10 TRIO 0198 3439 06, t.n.v. BABA-reizen, o.v.v. de naam van de deelnemer(s) en “Kraanvogels 11 maart 2017”.