Wanneer u door een willekeurige Hollandse straat rijdt, zal het u niet ontgaan dat in het merendeel van de ramen zogenoemde ‘kamerplanten’ de vensterbanken sieren. De meeste van deze kamerplanten staan hier voor de sier en voor de aanvoer van zuurstof, maar wist u dat deze groene vrienden tegenwoordig in sommige gevallen ook een andere functie hebben? Kamerplanten zijn deze dagen hét middel om ons mooie welvarende land te beschermen tegen belastingontduiking. Wilt u weten hoe dat zit? Geef u dan op voor onze unieke kamerplant tour.

De kosten voor de excursie zijn € 65,- per persoon, dit is inclusief busreis en koffie met gebak. De bus vertrekt om 10.30 uur uit Enschede naar Amsterdam.

Over de excursie
De laatste excursie van deze reeks, die plaats vindt op 21/6 duurt ongeveer 6,5 uur duurt, brengt u langs experts op het gebied van kamerplanten en een aantal grootgebruikers die gebruik makend van deze methode verantwoordelijk zijn voor de grootste moordwapens en/of armoede onder de bevolking in landen zoals de Oekraine. Als spannende afsluiter proberen we in het een glimp op te vangen van een van de leegste, doch luxe kamerplantkantoren. Geniet van de adembenemende verhalen en anekdotes van tourguide Arno Wellens en beleef de Nederlandse regelgeving zoals u het nog nooit heeft beleefd. Een Kamerplant tour is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

De Kamerplant in Nederland, toen en nu
De kamerplant zoals wij die kennen heeft een vrij jonge geschiedenis. Pas halverwege de 19de eeuw raakt het idee om planten binnen in potten te zetten in de mode. Daarna gaat het opeens snel. Rond de eeuwwisseling is er al sprake van een heuse kamerplantcultuur waar alle lagen van de bevolking aan meedoen.

Kijk voor meer informatie over de geschiedenis van de kamerplant in Nederland op de website.

Hoogtepunten Kamerplanttour

  • kamerplant expert meeting
  • brievenbus verhuis wandeling over de Amsterdamse grachten
  • een blik op een kamerplant – moordwapenkantoorlokatie met Nederlandse slachtoffers
  • Koffie met gebak in een zakelijke omgeving
  • Een spannende poging tot binnengluren bij een luxe kamerplant-office.

Meer weten over Tinkebell? Klik HIER

Lees over deze tour in de TC/Tubantia.en HIER

Wilt u Kaarten bestellen? Klik HIER