Woensdag 8 juni: excursie Rotterdamse Markthal en uitgebreide havenrondvaart

Speciale aandacht voor deze zeer speciale en eenmalige excursie naar een nu al iconisch architecturaal complex: de Markthal te Rotterdam. Deze bijzondere schepping van architectenbureau MVRDV, afkorting van de achternamen van architecten Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries oogt futuristisch van buiten en als je er in staat onderga je een unieke ruimtelijke ervaring…..

  
Markthal en omgeving…..                                        Interieur…..

De bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als ‘de Sixtijnse kapel van Rotterdam’.

Extra leuk is dat wij mede rondgeleid gaan worden door Rob Scheurink een Twentse ondernemer die nauw bij de praktische totstandkoming van een deel van de imposante glasconstructies betrokken is geweest.’s Jullie krijgen uiteraard ook gelegenheid zelf even rond te kijken en de sfeer te proeven.

’s Middags: onvergetelijke blik in de wereldhaven, uitgebreide havenrondvaart ( 2 uur).

Voor een onvergetelijke indruk van de bedrijvige wereldhaven is deze uitgebreide rondvaart een must. Scheepswerven en -reparatiebedrijven, pijpenleggers, Roll ON – Roll OFF, droogdokken of de efficiënte overslag van miljoenen containers, je kunt er na deze indrukwekkende tocht door het Botlekgebied uit eigen ervaring over meepraten. Bovendien heb je vanaf het schip een prachtig uitzicht op de bijzondere skyline van Rotterdam.

Inclusief: vervoer, lezing over het oeuvre van architectenbureau MVRVD en de Markthal, bezoek aan de Markthal, lunch, havenrondvaart in “eigen” jacht de Ostara. Prijs € 79,50 per persoon.
U kunt u opgeven door te bellen met:  074-2438090 of 06-12412645, of mailen naar: h.de.roij@planet.nl

  
Ons Jacht: “De Ostara” (Godin van de Lente)