Deze 2 daagse Kloosterreis op zaterdag en zondag wordt georganiseerd door Stupor Mundi (i.z.m. BABA-reizen)

    

Het voormalige Augustijner-klooster Dalheim in Westfalen is het enige museum voor kloostercultuur in Duitsland. Het klooster, dat in de 19e eeuw geseculariseerd werd, is vanaf 1980 tot museum gemaakt.
In het vrijwel compleet intact gebleven middeleeuwse kloostercomplex zijn alle elementen te bewonderen die kloosterbouw zo bijzonder maken, inclusief kloosterkerk, laatgotische kruisgang,  gebruiksruimtes en een grote kloostertuin. In de verschillende tentoonstellingsruimtes wordt een goed beeld geschetst van zeventien eeuw kloosterleven in al zijn facetten.
De rol van kloosters is de afgelopen eeuwen sterk teruggelopen. Toch zijn niet alle kloosters musea geworden; het kloosterleven is niet totaal verdwenen. Om u iets te laten proeven van de godsdienstige beleving, bevat het programma van deze reis ook het bijwonen in een benedictijnerklooster van een gezongen vespers, één van de getijdengebeden.

Het programma:
We vertrekken zaterdagmorgen om 9.30 uur per luxe touringcar vanuit Hengelo. Na de lunch bezoeken we de Dom van Paderborn. We krijgen een rondleiding in de dom en in de schatkamer van de dom.  Tegen het einde van de middag nemen we onze intrek in een gerieflijk hotel even buiten het centrum van Paderborn.

Op zondagochtend gaan we na het ontbijt naar Kloster Dalheim. Ook hier krijgen we een rondleiding. Na de lunch in het kloosterrestaurant gaan we op weg naar het Benedictijnerklooster Gerleve, waar we om 17.30 de gezongen vespers bijwonen. Uiterlijk 20.00 uur zijn we terug in Hengelo.

De prijs van het volledig verzorgde arrangement bedraagt €250,=  op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Toeslag voor eenpersoonskamer: €35.

Aanmelding:
U kunt zich aanmelden middels een mailtje naar info@stupormundi.net. Vermeld s.v.p. het aantal personen. U ontvangt dan een aanmeldingsformulier en verdere informatie (lees meer…….)