Excursie naar Münster

munster1

Prinzipalmarkt

Het is een voorrecht om zo dicht in de buurt van deze schitterende stad te mogen wonen. Wij zullen de 1200-jarige historie van deze aartsbisschoppelijke residentie gaan bewonderen. De imposante romaanse Paulusdom, de elegante laat gothische Überwasserkirche, de barokke Clemenskirche, het Erbdrostenhof en het stadhuis van Münster, een van de fraaiste voorbeelden van profane Renaissance architektuur van noordwest Europa, zullen deel uitmaken van het programma.

In de Friedenssaal van dit indrukwekkende gebouw, waar de burgerlijke trots van een roemrijke periode nog voelbaar is, wordt in 1648 de Westfaalse vrede gesloten, die voor de Nederlanden onafhankelijkheid brengt. Ook zullen wij de fraaie collectie (middeleeuwse) sculptuur- en schilderkunst van het Westfälisches Landesmuseum gaan bewonderen. Uiteraard zal het ons gastronomisch aan niets ontbreken. Münster is eerbiedwaardig en verleidelijk tegelijkertijd.

munster2

Johann Conrad Schlaun – Erbdrostenhof

Prijs: EUR 89,50. Inclusief: vervoer, lunch in Der Grosse Kiepenkerl, kunsthistorische begeleiding en museumentrees. Vertrek 08:30 uur vanaf het paviljoentje behorende bij het Tuindorpzwembad, Vijverlaan 63 te Hengelo. Aanmelden: telefoon 074-2438090 of 06-12412645. Per e-mail: h.de.roij@planet.nl