8 daagse reis naar paradijselijk en authentiek Moravië

      
         Znojmo                                                                                    Zamek

Natuurlijk zoeken wij weer een interessant grensgebied op. Zuid-Moravië is een bijzonder gebied. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. Wij bezoeken onder meer historisch Brno, de kleinere parels Telc, Olomouc, Znojmo, Lednice, Valtice en Mikulov. Deze juweeltjes van stadjes liggen in Zuid-Moravië dat bestaat uit laagland en het heuvellandschap is bedekt met uitgestrekte wijngaarden. Een deel van de Tsjechisch-Oostenrijkse grens wordt gevormd door een slingerende rivier de Dyje, die door het nationale park Podyji stroomt.

Wij zullen ookde indrukwekkende druipsteengrotten, gangenstelsels en ondergrondse meren van de Moravische Karst gaan bewonderen. Het meest bezochte gedeelte is de Macocha (stiefmoeder). Dit is een kloof van maar liefst 138 meter diep in het centrum van de Moravische Karst. Deze is waarschijnlijk ontstaan door de ineenstorting van een gigantische grot. Wij gaan de Macochakloof bezichtigen vanuit een van de twee uitkijkpunten op een hoogte van respectievelijk 138 en 92 meter.

Schitterend is ook de tocht naar de Punkvagrot. Deze grot is vernoemd naar het riviertje de Punkva dat door het gelijknamige dal en de Maochakloof stroomt, waar het twee meertjes heeft gevormd.

Verder zullen wij Slavkov u Brna (Austerlitz) gaan bezoeken. Hier vindt op 2 december 1805 de Slag bij Austerlitz of “Driekeizerslag” plaats waarbij een gecombineerde strijdmacht van 89.000 Russische en Oostenrijkse soldaten wordt verslagen door 73.000 Franse soldaten onder bevel van Napoleon.

Al met al weer een verrassende combinatie van boeiende cultuur, rijke historie en een indrukwekkende natuur. Ook zullen de gastronomische genoegens niet ontbreken.

Voor een uitgebreid programma klik HIER.

Prijs EUR 885 ,- p.p. inclusief 7 overnachtingen, lunches, vervoer, museumentrees en begeleiding ter plekke. Prijs zonder lunches: EUR 815,- Maximale groepsgrootte 25 personen. Voor informatie en/of aanmelden: e-mail: h.de.roij@planet.nl of telefonisch 074-2438090 / 06-12412645.


                                 Telc