Op vrijdag 17 maart organiseert Concordia een kunstreis naar Münster en Rheine. Onder leiding van kunstenares Judith Hofmann, bezoekt u in het LWL-Museum in Münster de expositie Henry Moore: Impuls für Europa. Daar is ook werk van tijdgenoten van Moore te zien, waaronder Pablo Picasso en Alberto Giacometti.

           

Na een verzorgde lunch rijdt de bus van BABA-reizen naar Kloster Bentlage bij Rheine. Hier is de Westfälische Galerie gevestigd. De bijdrage aan de ontwikkeling van de moderne schilderkunst van kunstenaars die in Westfalen geboren zijn, van het impressionisme tot expressionisme, van interbellum tot het abstracte, staat hier centraal. Met werken van onder andere Otto Modersohn en August Macke. Na de rondleiding staat er een heerlijk dinerbuffet klaar. Aansluitend rijdt de bus weer naar Enschede.

Prijs per persoon is € 95,-, inclusief busreis, entreekosten, lunch en diner. Vrienden van Concordia betalen € 85,-. Wilt u mee? Koop dan HIER uw kaarten.

Programma
9.00 uur Vertrek vanaf de Molenstraat (tegenover ‘t Bölke) in Enschede. Verzamelen om 8.45 uur.
10.30 uur Bezoek aan de expositie Henry Moore: Impuls für Europa, in het LWL-Museum für Kunst und Kultur in Münster. Inclusief rondleiding.
12.15 uur Warme lunch bij museumcafé LUX.
13.30 uur Vertrek uit Münster naar Kloster Bentlage, Rheine.
15.00 uur Bezoek aan de Westfälische Galerie in Kloster Bentlage en de expositie Christoph Loos: Parusia – Die Idee in den Dingen. Inclusief rondleiding.
17.30 uur Diner in buffet-vorm in Kloster Bentlage.
19.00 uur Vertrek richting Enschede.
Rond 20.00 uur Aankomst in Enschede.

Kunstreis Munster, Concordia