De Schatkamer van Beieren, kunstreis van 17 – 24 mei 2016

Deze 8-daagse touringcarreis wordt georganiseerd door Pithos Kunst en Cultuur i.s.m. BABA-reizen en staat helemaal in het teken van het ontdekken van de schitterende schatten van Beieren.
We doen drie verschillende standplaatsen aan: Darmstadt, Regensburg en Nürnberg. Onze hotels zijn comfortabele ***hotels.

De uitstekende kunsthistorische begeleiding is in handen van Peter Smeets. U reist met geïnteresseerde medereizigers, immers het accent ligt op kunst, cultuur en historie. We gaan heel veel zien, maar het tempo blijft rustig. De reis geeft de mogelijkheid om in te haken en/of af te haken, waardoor de reis ook geschikt wordt voor degenen die net iets minder goed ter been zijn. Overleg vooraf de mogelijkheden met ons!

         

Een korte impressie van wat we ontdekken:

  • Dag 1:Vanuit de opstapplaats Enschede rijden we via de opstapplaatsen Arnhem en Nijmegen naar de Bruder Klaus-Feldkapelle, een moderne kapel om écht stil van te worden. De tweede stop in Duitsland maken we voor de prachtige romaans-gotische dom in Limburg-an-der-Lahn. We overnachten in Darmstadt.
  • Dag 2 is helemaal bestemd voor We bezoeken een van de mooiste Jugendstil complexen van Europa, de Mathildenhöhe. De middag is bestemd voor het Hessisches Landesmuseum én de fantasievolle en kleurrijke woonflat van de Friedrich Hundertwasser, de Waldspirale.

 

  •          
  • Dag 3:We vertrekken naar Regensburg. Onderweg bezoeken we de dom van Worms. Hier sprak Luther in 1521 de historische woorden “Hier sta ik en ik kan niet anders!”. De volgende stop wordt Speyer om de grootste romaanse kerk ter wereld, de Kaiserdom te bewonderen.
  • Dag 4:Deze dag is voor   Een stad met een geschiedenis van 2000 jaar. We ontdekken de Altstadt met de enige gotische kathedraal van Beieren, de top-rococo in de Alte Kapelle. ’s Middags bezoeken we het Museum Kunstforum Ostdeutsche Galerie. Aansluitend reizen we door naar Nürnberg, maar niet voordat we in Donaustauf het Walhalla, de Tempel Deutscher Ehren, hebben gezien. In Nürnberg verblijven we de laatste vier nachten.
  • Dag 5:We maken een Bummel door de Altstadt van Nürnberg met het Germanisches Nationalmuseum (grootste cultuurmuseum van Duitsland) en de Lorenz- en Frauenkirche om de parels van middeleeuwse beeldhouwkunst te zien. ’s Middags is er tijd voor het Albrecht Dürerhaus.
  • Dag 6:We maken een excursie naar Würzburg: het bisschoppelijk paleis, de Residenz met de fresco’s van Tiepolo en in de middag naar het Mainfränkisches Museum voor het werk van Tilman Riemenschneider.
  • Dag 7:Ook deze dag wordt een excursie dag en we bezoeken het hoogtepunt van de rococo: de pelgrimskerk van Vierzehnheiligen. We reizen door naar Bamberg en zien de sfeervolle romaans Dom met de beroemde Bamberger Reiter. Op de terugweg naar Nürnberg bezoeken we het Reichsparteitagsgelände.
  • Dag 8:Helaas moeten we weer huiswaarts, maar niet zonder een afscheidslunch in het gezellige Wetzlar.

        

Prijs voor deze reis, incl. kunsthistorische begeleiding, vervoer, gratis koffie/thee in de bus, ***hotels, alle entrees, welkomsdiner en afscheidslunch is € 1195, Toeslag single gebruik kamer: € 225,-
INSCHRIJVEN: Stuur een mail naar info@pithos.nl. Aansluitend vult u het inschrijfformulier in en doet u een aanbetaling van 10% van de reissom. De inschrijfvoorwaarden conform de ANVR richtlijnen zijn geldig: bij annulering tot de 42ste dag  vóór de vertrekdag: de aanbetaling; vervolgens gelden aansluitende kosten: zie hiervoor de website www.pithos.nl

Meer informatie? Bellen kan ook, dat is ouderwets gezellig! T: 024-3735740