Museum “Unter Tage” in Bochum (Ruhrgebiet) heeft tot 9 april 2017 een expositie over de kunst die tijdens het naziregime geoorloofd was. Kunstwerken die de goedkeuring van de leiders in het derde rijk konden wegdragen worden getoond naast werken die als “entarteten kunst” werden aangemerkt.

De oprichter van het museum Alexander von Berswordt zegt over de tentoonstelling: “Juist in deze tijd van het opkomend rechts-populisme van Trump, Wilders en de Duitse partij AfD wil ik laten zien hoe fascistische beeldtaal werkt”

Lees ook de recensie in NRC: klik HIER

BABA-reizen organiseert een busreis naar deze expositie op 5 maart 2017.
Vertrek is om 10.30 uur vanaf het Rabo Theater te Hengelo en om 11.00 uur vanuit de garage van BABA-reizen aan de Deurningerstraat 370 te Enschede (achter het TINQ-tankstation). Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid en fietsen kunnen binnen gestald worden.
Als er behoefte is aan opstapplaatsen elders, bijv. in Almelo of Oldenzaal, zullen er vóór 10.30 uur extra opstapplaatsen worden ingelast. Dit zal echter alleen gebeuren bij voldoende deelname (min. 8 personen per opstapplek).  Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeur voor een opstapplek kenbaar maken. Eventuele extra opstapplekken worden tijdig via email en via deze website bekend gemaakt.
Zorg dat u op tijd bij de opstapplekken aanwezig bent, de bus wacht niet op laatkomers. U hebt geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan als u te laat komt.
We verwachten rond 18.30 uur weer terug te zijn in Enschede.

Een retourtje per luxe touringcar (met gratis thee/koffie)
kost € 15,-. De entree van de expositie kost € 5,- p.p..

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en de reissom over te maken op
Bankrekening:  NL10 TRIO 0198 3439 06, t.n.v. BABA-reizen, o.v.v. de naam van de deelnemer(s) en “Artete Kunst 5 maart 2017”.